Google och iRobot i smarta hem-samarbete

Foto: iRobot

Ett samarbete mellan iRobot och Google som drar nytta av Roombas lokalsinne ska lägga grunden för framtidens smarta hem.

I början av september avtäckte iRobot sin nya robotdammsugare Roomba i7+. De stora nyheterna med modellen är att den på egen hand tömmer dammbehållaren samt att den kan dela upp hemmet i olika rum som kan dammsugas individuellt. Precis som Roomba 900-serien kan den även röststyras via Amazon Echo och Google Home.

Nu meddelar iRobot i ett pressmeddelande att man har inlett ett samarbete med Google för att hitta ytterligare sätt att integrera de båda plattformarna. Roomban bygger ju som bekant upp en karta över hela hemmet och samarbetet handlar om att utnyttja robotens rumsuppfattning för att veta var olika smarta hem-prylar är placerade. Det kan handla om till exempel uppkopplade lampor eller kylskåp.

Pressmeddelandet ger inte några konkreta exempel men i en intervju med The Verge säger iRobots VD Colin Angle att samarbetet lägger grunden för framtidens smarta hem och tar som exempel att en potentiell framtida robot från dem försedd med en robotarm som man ber hämta en öl då vet var köket är och var och kylskåpet står.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.