MegaBots startar crowdfunding för världens första jätterobotturnering

Konceptbild som visar hur MegaBots föreställer sig sina jätterobotfajterna på stora arenor. Foto: MegaBots

MegaBots vill få till ett slags UFC fast för robotar och har till och med en av medgrundarna av UFC till sin hjälp. Men de behöver nu ekonomisk hjälp av robotfansen för att det ska kunna bli verklighet.

Målet för MegaBots har hela tiden varit att skapa en egen sportliga för jätterobotfajter med standardiserade viktklasser, regler, armspann, antal hästkrafter, vapen med mera. Efter att ha mött den japanska roboten Kuratas och även kört en livesänd duell mellan sina båda jätterobotar Iron Glory och Eagle Prime har man nu påbörjat en Kickstarterkampanj för att crowdfunda världens första jätterobotturnering och etablera den som en ny sport.

Man har satt som mål att få ihop 950.000 dollar, motsvarande runt åtta miljoner kronor, på en månad och i skrivande stund har man fått ihop närmare 50.000 dollar. Om man lyckas få ihop finansieringen är tanken att turneringen ska kunna dra igång med fyra robotlag i slutet av 2018 på en stor arena i San Francisco Bay Area. Lyckas de få in 2,5 miljoner dollar, som är ett av flera stretch goals, kommer det istället bli åtta lag. MegaBots uppger själva att man efter duellen mot Kuratas i Japan har kontaktats av ett flertal robotlag världen över som också är redo att utmana dem.

Till sin hjälp att förverkliga sin dröm har man bland annat David Isaacs som var en av medgrundarna till UFC (Ultimate Fighting Championship) 1993. Bland de totalt 20 lag från Kina, Japan, Sydkorea och Australien som är intresserade av att möta Eagle Prime finns bland annat kinesiska GreatMetal som har konstruerat jätteroboten Monkey King. Övriga lag inväntar dock de slutgiltiga detaljerna innan de börjar bygga (klart) sina robotar och skicka iväg dem utomlands.

Lyckas MegaBots inte få ihop pengarna på Kickstarter för att dra igång denna nya robotsport är risken stor för att de måste slå igen dörrarna för gott, skriver de.

Kickstarter, MegaBots