Se jätterobotfajten mellan USA och Japan

Vid fyratiden i morse svensk tid livesändes jätterobotduellen mellan amerikanska MegaBots och japanska Suidobashi på Twitch. För oss som låg och sussade sött då går det lyckligtvis att se fajten i efterhand på YouTube.

Det blev inte bara en utan två amerikanska robotar som den japanska roboten Kuratas fick slåss mot. Först ut på banan var nämligen MegaBots äldre robot Iron Glory (MK2) som är betydligt mindre och inte lika kraftfull som Eagle Prime (MK3). Medan USA som vanligt körde på ”störst och starkast”-konceptet hade japanerna byggt en mindre och snabbare robot med en topphastighet på 29 km/h. Kuratas är dock utrustad en kraftfull knytnäve på ett halvt ton som den fick stor nytta av direkt i första duellen.

Duellerna ägde rum i ett gammalt övergivet japanskt stålverk och det fanns tre sätt att vinna på:

  1. Slå knockout på den andra roboten
  2. Sätt motståndarroboten ur funktion
  3. Få piloten i motståndarroboten att ge upp

Vem vann då? Ja, se själva i videon nedan.

Detta var den första jätterobotduellen i sitt slag och förutsättningarna var väldigt olika för respektive robot. MegaBots sa efteråt att de nu hoppas att detta ska kunna bli en ny typ av sport med standardiserade regler, viktklasser med mera.

SE ÄVEN:  Nästa vecka drabbar jätterobotarna ihop