Hösten innebär rea på robotgräsklippare


Nu är hösten här i stora delar av landet och det innebär att årets gräsklipparsäsong går mot sitt slut. Det innebär dock även att många robotgräsklippare reas ut.

Har du funderat på att köpa en robotgräsklippare men tycker att de kostar lite för mycket? Då kan det vara ett bra tillfälle att slå till nu under hösten då många återförsäljare brukar rea ut sina robotgräsklippare för att rensa lagren. Det är lite som att vänta med att köpa sina julklappar till mellandagsrean istället för innan julafton. Väntar man till slutet av gräsklipparsäsongen med sitt köp av robotgräsklippare kan man hitta de riktigt bra priserna och spara flera tusenlappar.

Allra billigast i dagsläget är Robomow RX12u som vid lansering kostade 4.990 kronor. Den sjönk dock snabbt till 3.990 kronor under april och sedan slutet av sommaren har det gått att få tag på den för 3.490 kronor.

Uppdatering 26 september: Idag prissänktes RX12u ännu lite mer och går i skrivande stund att köpa för 3.333 kronor hos Power.

Ännu mer har dess storasyskon RX20u sjunkit i pris. Vid lansering kostade den runt 7.000 kronor men går i dagsläget att köpa för 4.999 kronor. De största skillnaderna mellan RX20u och RX12u är att den förstnämnda klarar av att klippa en lite större yta samt har stöd för att styras via Robomows mobilapp. Även RX20 Pro, som i grunden är en RX20u fast med GSM-modul, har sjunkit ett par tusenlappar i pris. Den kostar i skrivande stund bara drygt 290 kronor mer än RX20u.


Även Julas nya robotgräsklippare för 2017, som började säljas i våras, har gått ner i pris. Störst är prisraset hos den mer avancerade modellen som är avsedd för gräsmattor på upp till 1.500 m². Den låg på 7.999 kronor vid lansering men är nu prissänkt med 2.400 kronor ned till 5.599 kronor.

Den billigare av de två Meec-modellerna, som klarar av gräsmattor på upp till 800 m², har prissänkts med 1.800 kronor och går nu att köpa för 4.199 kronor. Båda dessa prissänkningar hos Jula verkar dock vara tillfälliga och gäller i 13 dagar till.


En robotgräsklippare som har prissänkts ännu kraftigare är Viking Garden iMow MI 422 P. Den kostade i juli närmare 14.000 kronor men går i skrivande stund att köpa för så lite som 9.995 kronor hos en återförsäljare. Modellen lanserades 2016 och klarar av att klippa gräsmattor på max 1.000 m² i upp till 40 procents lutning.


Stiga Autoclip 221 har sjunkit i pris även den under året och ligger nu på sitt lägsta pris någonsin. I våras kostade den runt 10.000 kronor men går nu att få tag på för 6.999 kronor, en prissänkning på 3.000 kronor med andra ord. Även här handlar det om ett tidsbegränsat erbjudande (13 dagar kvar) hos Jula.


Detta var ett axplock av några av de robotgräsklippare som har prissänkts under slutet av gräsklipparsäsongen och det finns fler exempel som man kan hitta om man kikar runt lite på nätet eller hos sin lokala återförsäljare.

Kommentera