Nordnet satsar på AI-baserad kundtjänst dygnet runt

Den nätbaserade banken Nordnet satsar nu på AI-baserad kundtjänst som kommer vara tillgänglig dygnet runt och utan väntetider för kunderna.

Förra hösten kunde vi läsa om hur SEB introducerade artificiell intelligens i sin kundtjänst i form av Amelia från IPSoft. Idag meddelar även den nätbaserade banken Nordnet att de har ingått ett partnerskap med IPSoft för att använda sig av deras kognitiva AI-agent. Från och med hösten 2017 kommer Nordnets kunder att få tillgång till den AI-baserade kundtjänsten via Amelia.

– Det här är ett spännande partnerskap, och ett logiskt nästa steg för Nordnet. Amelia är resultatet av kognitiv forskning och världens mest utvecklade system för artificiell intelligens. Jag ser fram emot att presentera Amelia för våra kunder under hösten, säger Peter Dahlgren, vd på Nordnet.

Amelia kommer inledningsvis att guida sparare genom Nordnets nykundsprocess samt hjälpa dem aktivera sina nyöppnade konton. Till skillnad från den äldre generationens chattbotar kan Amelia inte bara komma med standardsvar på vissa utvalda frågor/ämnen utan förstår vad kunderna vill ha hjälp med och lär sig hela tiden nya områden och från tidigare konversationer. AI-agenten kan föra naturliga dialoger och även känna av och anpassa sig efter känsloreaktioner, ifall kunden till exempel är missnöjd.

En av de stora fördelarna med en AI-baserad kundtjänst som denna är att den kommer vara tillgänglig dygnet runt och utan väntetid för kunderna.

– Vi har skyhöga ambitioner, och vårt mål är att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar. Jag tror inte att man kan åstadkomma det utan att komplettera den mänskliga kundservicen med artificiell intelligens. Det här initiativet ger oss möjlighet att erbjuda support och guidning till våra kunder till obefintliga väntetider under obegränsade öppettider. Vi kommer att fortsätta presentera nyheter från Nordnet under året, avseende såväl gränssnitt och service som nya produkter, säger Peter Dahlgren.

Pressmeddelande