Nu är RoboCup 2017 igång

RoboCup 2017 inleddes redan i tisdags, men det är först idag man öppnar upp för allmänheten med bland annat sin fotbollsturnering för robotar i olika ligor.

I år firar RoboCup dessutom 20 år och med anledning av detta återvänder tävlingen till Nagoya, Japan där det allra första RoboCup anordnades 1997. Den 27-30 juli pågår tävlingarna och i kan följas live i videoströmmen ovan. Observera att live-strömmen har bytt URL flera gånger. Om den skulle sluta vara live så prova att gå in på den officiella YouTube-kanalen för RoboCup 2017 för att se om en ny ström har startats. Nedan kan en spellista med tidigare livesändningar ses.

För tredje året i rad deltar ett lag av Nao-robotar från Linköpings universitet (LiU) för Sveriges. Under förra årets RoboCup i Tyskland slogs de ut tidigt och gjorde inte ett enda mål, så förhoppningsvis går det bättre i år. Robotarna från LiU spelar i ligan ”Standard Platform League”.

Schema och mer information finns på RoboCup2017.org.