Nu kan Qbo One förbeställas

Foto: TheCorpora

Som utlovat har TheCorpora lagt upp sin nya robot Qbo One på crowdfundingsidan Indiegogo denna månad. Det innebär att roboten nu har fått ett pris och går att förbeställa.

Qbo One är efterföljaren till roboten Qbo som började säljas av spanska TheCorpora 2012. Den nya roboten är stationär istället för mobil och bygger även på nyare hårdvara i form av till exempel en Raspberry Pi 3 som huvuddator. Robotutvecklare som inte nöjer sig med Raspberry Pi kan dock stoppa i en annan enkortsdator som till exempel Intel Edison eller Beaglebone. Roboten är open source och programmeringen av den sker via bland annat Scratch, Python eller C++.

Nu har Qbo One lagts upp på crowdfundingsidan Indiegogo där man kan förbeställa roboten för 369 dollar om man är bland de 100 första. Leveranserna av Qbo One sker till hela världen och beräknas påbörjas i december 2017. Roboten levereras som byggsats men vill man ha den färdigmonterad och testad kan man få det för 499 dollar.

SE ÄVEN: