MegaBots visade upp sin färdigbyggda jätterobot Mk.III

Foto: MegaBots

Under Maker Faire 2017 premiärvisade MegaBots sin gigantiska mechrobot Mk.III för allmänheten. Senare i sommar ska den slåss mot en japansk jätterobot.

Efter över ett års utveckling har MegaBots slutligen visat upp sin gigantiska mechrobot Mk.III. Detta gjordes under Maker Faire Bay Area 2017 nyligen. Tidigare har vi matats med små nuggets från MegaBots robotbygge via deras dokumentärserie på YouTube och bara ett par dagar innan den kompletta roboten skulle visas upp satte man ihop alla delar till en fungerande robot. MegaBots påpekar dock att det kan ta månader att finjustera såpass komplexa system som denna hydrauliska jätterobot är. Därför hade man av säkerhetsskäl inför den publika uppvisningen på Maker Faire strypt robotens aktuatorer till 25 procent av sin kapacitet.

I videoklippet ovan, som lades upp på MegaBots YouTube-kanal idag, får vi se den 12 ton tunga och närmare fem meter höga roboten som trots begränsningen har en hel del kraft i slagen när den får gå lös på en bil med sina stora robotarmar. Det var folk som varit med att finansiera MegaBots via Kickstarter som fick den äran att provköra roboten. I augusti i år är det tänkt att Mk.III ska möta den japanska jätteroboten Kuratas i en stor robotfajt.