Här klipper robotgräsklipparen Kobi – utan begränsningsslinga

Robotgräsklipparen Kobi.  Foto: The Kobi Company

I oktober förra året avslöjade The Kobi Company att de håller på att utveckla en robotgräsklippare som inte bara är slinglös utan även kan röja snö och räfsa löv.

Kobi är inte vilken robotgräsklippare som helst då den både klarar av att klippa gräsmattan helt utan begränsningsslinga och dessutom är modulär. Det sistnämnda innebär att det främre partiet kan bytas ut beroende på om man vill att roboten ska klippa gräs, röja snö eller räfsa löv.

I höstas avtäcktes roboten och vi fick även veta att tio enheter skulle skickas ut i december för betatestning. Sedan dess har det varit ganska tyst kring roboten. Nu har dock Kobi lagt upp en drönarfilmad video på sin robot där vi får se den klippa gräs på riktigt för första gången.

Videon är ganska kort, men vad man kan konstatera är att Kobi klipper gräsmattan systematiskt i parallella linjer. I slutet av 2016 visade The Kobi Company också upp sin robot på GIE+EXPO i Kentucky som är den största mässan för landskapsindustrin.

Utöver denna video har Kobi denna månad även lagt upp en ny renderad video på sin robot som kan ses nedan.

Läs mer om Kobi här