Parrot lanserar jordbruksdrönaren Disco-Pro AG

Foto: Parrot

Franska Parrot har i veckan avtäckt sin nya jordbruksdrönare Disco-Pro AG som är en del av Parrots nya ”prosumer”-utbud.

Disco-Pro AG, som den nya drönaren heter, är en modifierad version av Parrots Disco-drönare som släpptes förra året. Disco-Pro AG är dock specifikt anpassad med sensorer och mjukvara för precisionsjordbruk. Den är bland annat försedd med Parrots multispektrala Sequoia-sensor som tar bilder av grödorna i flera våglängder samtidigt.

Ytan som drönaren ska inspektera ritas enkelt upp på en karta i surfplattan och Disco-Pro AG kastas sedan upp för hand i luften. Därefter tar autopiloten C.H.U.C.K. över och ser till att drönaren flyger enligt den rutt som har beräknats automatiskt av mjukvaran. Disco-Pro AG kan flyga omkring i cirka 30 minuter på en batteriladdning och ska då enligt Parrot hinna täcka en yta på 80 hektar vid en flyghöjd på 120 meter. Efter att drönaren flugit klart sin runda laddas den insamlade bilddatan upp på molntjänsten AIRINOV First+ där man sedan får ut NDVI-kartor med mera.

Priset för Disco-Pro AG är 4.499 dollar om man köper den via Parrots egen webbsida. Utöver själva drönaren medföljer även en tillhörande ryggsäck för transport, en Parrot Skycontroller 2 och tre batterier.

Disco-Pro AG är en del av Parrots nya ”prosumer”-utbud som även omfattar två nya drönare för konstruktion och fastigheter. Det handlar om Bebop-Pro Thermal som är utrustad med värmekamera och lämpar sig för yrkesgrupper som takläggare, rörläggare, byggnadsarbetare, brandmän med flera. Den tredje nya drönaren från Parrot är Bebop-Pro 3D Modeling och riktar sig till bland annat fastighetsmäklare, arkitekter och hantverkare. Drönaren kan skapa 3D-objekt av byggnader som sedan kan skrivas ut på 3D-skrivare eller göras till interaktiva 3D-modeller i datorn.

Parrot Disco-Pro AG