iRobot lanserar Roomba 890 och Roomba 690 med WiFi

Nya robotdammsugaren Roomba 690.  Foto: iRobot

Idag presenterade iRobot två nya robotdammsugare, vilket även innebär att de första modellerna i Roomba 600- och 800-serien får stöd stöd att styras via mobilen.

Roomba 890 heter den nya toppmodellen i 800-serien och verkar i grunden vara en Roomba 880 med WiFi så man kan styra och schemalägga den via iRobot HOME-appen i mobilen (iOS och Android). I Roomba 890 sitter iRobots Gen 2-motor, vilket är samma typ av motor som sitter i modeller som Roomba 880 och Roomba 960.

Även den billigare Roomba 600-serien får en uppkopplad modell. Som en efterföljare till Roomba 650 lanseras den nya robotdammsugaren Roomba 690 med WiFi. Därmed kommer också den att kunna styras via iRobot HOME-appen. Roomba 690 går att köpa redan idag i USA och prismässigt ligger den på 375 dollar, vilket gissningsvis kommer bli drygt 4.000 kronor om den kommer till Sverige.

Något pris för Roomba 890 har ännu inte utannonserats, men iRobot uppger i sitt pressmeddelande att Roomba 890 kommer börja säljas både i USA och internationellt under slutet av andra kvartalet 2017, det vill säga någon gång i juni. Samma lanseringsdatum gäller för Roomba 690 internationellt. De båda nya robotdammsugarna får även stöd för Amazon Alexa, men detta är endast tillgängligt för amerikanska kunder.

Roomba 890. Foto: iRobot

För ett par veckor sedan avslöjade iRobot dessutom att de stämt flera konkurrerande tillverkare av robotdammsugare för patentintrång. Det handlar om bland annat Bissell, Hoover, bObsweep, iLife, Black & Decker och de kinesiska eller taiwanesiska företag som tillverkar dessa produkter, enligt pressmeddelandet från iRobot.

Kommentera