Googles AutoDraw får dig att rita snyggare med hjälp av AI

Foto: Google

Att försöka rita snygga saker med musen i Paint brukar gå sådär. Nu kan man dock få lite hjälp på traven tack vare Googles AI-berikade ritprogram. 

Igår lanserade Google sitt senaste AI-experiment kallat AutoDraw. Det är ett Paint-liknande ritprogram som använder sig av maskininlärning för att förstå vad det är du ritar och kommer under tiden med förslag på professionellt ritade bilder som föreställer samma sak.

AutoDraw fungerar såväl i mobil som dator och bygger på samma maskininlärningsteknik som Googles tidigare AI-experiment ”Quick, Draw” där man på max 20 sekunder ska rita ett förutbestämt objekt och försöka få Googles AI att hinna lista ut vad det är man ritat innan tiden går ut. Det finns även ett vanligt ritläge i AutoDraw så man kan använda det ungefär som ett vanligt ritprogram och spara ner sina mästerverk.

Testa AutoDraw här