5 tips innan du köper en robotgräsklippare

Husqvarnas Automower-modeller är fortfarande de mest populära robotgräsklipparna i Sverige. Foto: Husqvarna

Nu är våren här och intresset för robotgräsklippare är i år större än någonsin i Sverige. Men vad ska man tänka på inför sitt köp? Några köptips fick vi i TV4:s Nyhetsmorgon häromdagen.

I måndags gästade Carl Vult von Steyern, sverigechef Prisjakt, Nyhetsmorgon i TV4 och gav några tips om vad man bör tänka på innan man köper en robotgräsklippare. Han avslöjade även att intresset för robotgräsklippare i Sverige aldrig varit så stort som i år. Från att ha legat på ungefär 16 procent 2011 ligger det hittills i år på över 60 procent.

Vi fick även veta att Husqvarnas Automower-modeller fortfarande ligger i toppen bland de mest populära robotgräsklipparna och att snittpriset på dessa har sjunkit från 20.000 till omkring 14.000-15.000 i år jämfört med 2011. Ett av tipsen som gavs var att vänta med att köpa sin robotgräsklippare till i slutet av klippsäsongen eftersom priserna ofta sänks då.

SE ÄVEN: