Dansande robotar gick vidare i Talang i TV4

Foto: Skärmdump från TV4 Play

I gårdagens avsnitt av Talang i TV4 medverkade tre dansande robotar som ett av tävlingsinslagen. De lyckades ta sig vidare i tävlingen men föll dock inte alla i juryn i smaken.

I lördags sändes det senaste avsnittet av tävlingsprogrammet Talang i TV4 där en trio dansande robotar var med och tävlade. De gick faktiskt vidare till nästa omgång, men juryn var inte helt samstämmig. ”Jag har hittat roligare grejer på Clas Ohlson”, ansåg jurymedlemmen David Batra. På detta replikerade robotarna efteråt att ”han är felprogrammerad”. De andra jurymedlemmarna var dock positiva och röstade vidare robotgänget. ”Jag anser att det här är framtiden”, tyckte bland annat Alexander Bard som också sitter i Talangjuryn.

Robotarna som medverkade är av typen Nao, ursprungligen utvecklade av franska Aldebaran Robotics som 2012 köptes upp av den japanska Telekomjätten Softbank. Just dessa tre robotar har programmerats av 24-åriga Fredrik Löfgren, blivande civilingenjör i teknisk fysik och elektroteknik vid Linköpings universitet (LiU). Löfgren tilldelades förra året utmärkelsen ”Årets teknolog” av ABB för ”sin förmåga att sprida glädje kring teknik och robotar”. Utmärkelsen innebar även att han fick sommarjobba hos ABB med att utveckla applikationer till deras tvåarmade, kollaborativa industrirobot YuMi.

TV4 Play