Robotarna kommer – ny miniserie från SR

I måndags sändes det första avsnittet av en ny miniserie om robotar i Sveriges radio. Totalt kommer man sända fyra avsnitt i serien.

”Robotarna kommer” heter en ny programserie i fyra avsnitt från Sveriges Radio P1. I måndags den 6 mars sändes det första avsnittet som heter ”Roboten och människan” och handlar om robotar som redan finns i vår vardag. SR-medarbetaren Katarina Andersson åker då till San Francisco och bekantar sig med den AI-baserade röstassistenten Alexa från Amazon som blivit populär i USA, inte minst då man öppnat upp dess API så tredjepartstillverkare kan implementera stöd för tjänsten i sina produkter, men tyvärr inte finns i Sverige.

Hon beger sig även till ett köpcentrum där roboten Pepper interagerar och tar selfies med shoppare. Man intervjuar också svenska robotuppfinnaren Simone Giertz samt tar upp ämnena om robotiseringen av arbetsmarknaden och vad som händer när en AI blir smartare än oss människor.

Nästa avsnitt sänds måndag den 13 mars klockan 10:35 och heter ”Roboten ser dig. Roboten hör dig.”. Alla avsnitt går även att höra i efterhand på länken nedan.

Lyssna: Robotarna kommer – alla avsnitt