RoboMop Raffaello lanseras 10 april 2017

Om exakt en månad lanserar RoboMop den senaste generationen av sin städrobot med samma namn. Denna gång blir det för första gången en våtmoppningsrobot.

I skrivande stund finns väldigt lite information ute om RoboMop Raffaello DWR700, som den senaste städroboten från norska RoboMop heter. Det är den första i deras ”Wet Line”, vilket skvallrar om att det handlar om en våtmoppningsrobot. Utseendet skiljer sig också från alla de tidigare RoboMop-modellerna då denna förvisso också ser ut som en hatt men saknar öppningen upptill där man brukar stoppa i själva bollen som styr roboten.

RoboMop har tidigare annonserat ut att en ”RoboMop Smart” ska komma under mars 2017 och det är i dagsläget är oklart ifall RoboMop Raffaello är denna robot eller om det handlar om två separata modeller. Man kan tänka sig att de släpper en modell för torrmoppning och en för våtmoppning som båda bygger på den nya RoboMop Smart-tekniken.

Än så länge finns bara bild och namn på den nya städroboten och ett meddelande om att den kommer lanseras den 10 april 2017. Några specifikationer eller beskrivning av funktioner finns dock ännu inte ute, men denna artikel kommer uppdateras när mer information blir tillgänglig. Av bilden att döma kan man dock se en ”POWER”-knapp på robotens ovansida samt hål längs sidorna som eventuellt kan vara någon form av sensorer.

Uppdatering 13 mars: Nu har RoboMop släppt specifikationerna för nya RoboMop Raffaello och vi får veta att den är avsedd för hårda golv av trä eller klinker och innehåller en vattentank. Moppdukar finns i två varianter – engångsmoppduk i bomull eller återanvändningsbar mikrofiberduk. Själva ”brättet” på den hattliknande städroboten är av hårdplast, som på den allra första RoboMop Basic. Fler specifikationer nedan.

Specifikationer för RoboMop Raffaello

Färg: Grå, svart
Vikt: 125 g
Dimensioner: 31 x 31 x 7 cm
Effekt: 3,5 watt
Drifttid per laddning: Max 1 timma
Batteri: Laddningsbart 9,0 V, ej utbytbart

Uppdatering 23 mars: RoboMop meddelar idag att de under nästa år kommer visa upp sin nya modell RoboMop Smart på mässorna Houseware 2018 och Ambiente 2018 i Frankfurt. Det låter med andra ord som att lanseringen av RoboMop Smart, som i skrivande stund fortfarande är märkt med ”AVAILABLE FROM MAR 2017” på RoboMops webbsida, blir framskjuten.

Uppdatering 19 april: Datumet för lanseringen av RoboMop Smart har nu ändrats till ”FALL 2017” (hösten 2017) på RoboMops webbsida.

RoboMop Raffaello