VIDEO: Så får du robotdammsugaren att klara höga trösklar

Höga trösklar är ett gissel för många robotdammsugarägare. Foto: Skärmdump från VK.se

Västerbottens-Kuriren har nyligen testat en robotdammsugare och i samband med detta tipsar de om hur man på ett billigt och enkelt sätt kan få roboten att klara av höga trösklar.

Det är ett välkänt faktum för ägare av robotdammsugare att dessa manicker har problem med att ta sig över allt för höga trösklar. Förmågan att klättra över trösklar varierar beroende på modell, men bor man i ett äldre hus med trösklar på 3 centimeter och högre går även de skickligaste modellerna på detta område bet idag.

Nu har dock Västerbottens-Kurirens reporter Nathalie Hultdin, som själv har trösklar på 3-4 centimeter och högre i sitt hem, presenterat en billig och enkel lösning på detta som inte innebär att man behöver bygga om trösklarna där hemma. Hon gick till ett av stans stora varuhus och köpte ett antal genomskinliga skrivbordsunderlägg som inte kostade mer än runt 50 kronor styck. Dessa lite styva men ändå böjliga underlägg lägger hon sedan över de höga trösklarna innan varje dammsugning, vilket skapar en slags ramp som gör att roboten kan komma över trösklarna utan problem. Eftersom skrivbordsunderläggen är lite klibbiga på undersidan glider de heller inte iväg så lätt.

Lösningen verkar åtminstone fungera bra för den typ av robotdammsugare som visas i videon, som är av modell Neato Botvac Connected. Det vill säga en robotdammsugare som städar systematiskt i parallella linjer och inte slumpmässigt.

VK

Kommentera