Samsungs robotdammsugare Powerbot VR7000 har stöd för Amazon Echo

I slutet av november kunde vi läsa att Neato Botvac Connected fått stöd för att styras med röstkommandon via Amazon Echo och Echo Dot. Under CES 2017 kommer Samsung visa upp sin nya robotdammsugare Powerbot VR7000 som även den får stöd för Amazons röstassistent Alexa.

Nya Powerbot VR7000 har slimmats ner till 9,7 centimeter på höjden, vilket är 28 procent tunnare än tidigare modeller i Powerbot-serien. Den kan dammsuga så nära som 1,5 centimeter intill väggar tack vare att den 28,8 centimeter breda borsten sitter precis i fronten. Robotdammsugaren har dessutom ett självrengörande system för borsten som ”avsevärt minskar” mängden damm och hår som fastnar i den, enligt Samsung.

Rummen som städas kartlägger VR7000 med hjälp av Samsungs vSLAM-teknik Visionary Mapping Plus som använder sig av en ”FullView Sensor 2.0”, det vill säga en kamera. Roboten ska enligt Samsung klara av att upptäcka och ta sig runt hinder som är mindre än en centimeter. VR7000 känner även av vilken sorts underlag den dammsuger och kan automatiskt reglera sugkraften (upp till 20 watt) efter detta, en funktion som påminner om ”carpet boost” hos iRobots Roomba 980.

Stöd för att styra robotdammsugaren via en app i mobilen finns även. Det går via appen att starta, stoppa, schemalägga städtider och se städhistorik. En nyhet är också att det finns stöd för Amazon Echo så man kan styra robotdammsugaren med röstkommandon via Amazons röstassistent Alexa. Härom månaden annonserade även Neato ut stöd för Amazon Echo via en mjukvaruuppdatering till deras robotdammsugare Botvac Connected. Under CES-mässan den 5-8 januari 2017 kommer Samsung visa upp Powerbot VR7000, men några prisuppgifter har ännu inte släppts.

Samsung Powerbot VR7000