7-eleven genomförde 77 drönarleveranser under november

Nyligen kunde vi läsa om hur Amazon gjort sin första hemleverans med drönare. Nu har dock 7-eleven gått ut med att de utfört hela 77 drönarleveranser under november.

Drönarleveranserna från 7-eleven har skett i samarbete med Flirtey som är världsledande inom branschen. Under november utförde Flirteys drönare regelbundna leveranser från en 7-eleven-butik i staden Reno i den amerikanska delstaten Nevada till ett dussintal kunder. Via en mobilapp kunde kunderna göra sina beställningar samt se när drönaren hade lastats, när den lyfte och när den hade anlänt till deras hem.

Flirteys drönare flyger helt autonomt fram till kundens hus med hjälp av bland annat GPS och varorna som levererades under den första riktiga testmånaden var bland annat kylda drycker, varm och kall mat samt receptfria läkemedel som 7-eleven säljer. Väl framme vid kundens hus hovrar drönaren en bit upp i luften samtidigt som försändelsen hissas ned i en lina. I snitt tog leveranserna mindre än tio minuter från det att kunden beställt via appen.

”Flirtey är världsledande inom drönarleveransindustrin och vi har nu framgångsrikt slutfört den första månaden av kommersiella, rutinmässiga drönarleveranser till kundernas hem i samarbete med 7-eleven”, säger Flirteys VD Matthew Sweeny i ett pressmeddelande.

I somras utförde Flirtey och 7-Eleven den första FAA-godkända hemleveransen med drönare någonsin i USA och efter framgångarna med de 77 leveranserna denna månad planerar man att utöka drönarverksamheten under 2017.