Ny uppdatering gör Neatos robotdammsugare röststyrd

Nu kan man styra Neatos uppkopplade robotdammsugare med rösten, åtminstone om man äger en Amazon Echo eller Echo Dot.

Neato Robotics meddelade nyligen att deras robotdammsugare Botvac Connected numera kan styras med rösten via Amazons digitala assistent Alexa. Neatos Botvac Connected-serie kan redan styras via en mobilapp över wifi men får i och med den nya uppdateringen även möjligheten att kontrolleras via Alexa, för den som äger någon av Amazons enheter Echo eller Echo Dot.

När man har kopplat sin Botvac Connected till Alexa kan man därefter säga ”Alexa, ask Neato to start cleaning” för att robotdammsugaren ska starta, samt ”Alexa, ask Neato to pause cleaning” för att pausa städningen. Det kan tyckas som en onödig finess eftersom man redan kan starta och pausa sin robot, och mycket mer än så, via Neatos mobilapp men röststyrningen kan vara praktisk som ett komplement om man till exempel har händerna upptagna.

 

Amazon Echo och den mindre puckliknande Echo Dot (som i praktiken är en Echo fast utan inbyggd högtalare) finns i dagsläget dock endast att köpa i USA, Storbritannien och senare i år även i Tyskland. Just den tyska lanseringen av Alexa är viktig då det är den första icke-engelskspråkiga tillämpningen. Neato har även en kampanj som varar fram till den 23 december 2016 där alla som köper en Botvac Connected även får en Echo Dot på köpet. Kampanjen gäller dock enbart i USA för de som beställer robotdammsugaren via Amazon.com.

Det nya Alexa-stödet fungerar på både nya och existerande Botvac Connected-modeller eftersom det handlar om en mjukvaruuppdatering. Neato nämner dock inte specifikt de nya billigare Botvac Connected-modellerna D3 och D5, så det är oklart om även dessa omfattas.

Neato Robotics