MiRo Robot Developer Kit går nu att köpa

Consequential Robotics meddelar nu att man börjat sälja MiRo Robot Developer Kit, det vill säga en utvecklarversion av sin husdjursliknande robot MiRo. Det finns dock endast ett begränsat antal (500 stycken) robotar så det är först till kvarn som gäller.

MiRo är en så kallad biomimetisk robot och enligt Consequential Robotics den första kommersiellt tillgängliga roboten med hårdvara och mjukvara som modellerats efter en biologisk hjärna. 3B-CS (Brain-based biomimetic control system) baseras på 20 års forskning på djurs hjärnor och beteende och gör så att MiRo beter sig likt ett levande djur.

MiRos hjärna har utvecklats vid University of Sheffield och fortsätter att utvecklas med stöd från EU:s Human Brain Project där målet är att syntetisera ett hjärninspirerat minnessystem för MiRo som kan hjälpa roboten att förstå och minnas sin fysiska och sociala värld, skriver Consequential Robotics.

De utvecklare som köper MiRo kan antingen bygga vidare på den befintliga 3B-CS-arkitekturen eller installera egen mjukvara, till exempel ROS. Utvecklingskittet kostar 1.900 brittiska pund (motsvarande cirka 22.000 kronor) exklusive moms och frakt och innehåller själva roboten samt simuleringsmjukvara som laddas ned via nätet. Leveranserna beräknas ske i början av 2017. Läs mer om MiRo i de tidigare artiklarna nedan.

MiRo

SE ÄVEN: