VIDEO: Älg attackerar robotgräsklippare i Norge

Foto: Unni Solheim / Aftonbladet TV

I sommar har det kommit en del rapporter om hur robotgräsklippare kan vara farliga för djur på tomten. En norsk video som nu sprids visar istället att även det motsatta gäller ibland.

Videon som fått viral spridning den senaste veckan kommer från den lilla orten Hemnesberget i Norge och visar en älg som mumsar från ett äppelträd i en trädgård. Efter lönlösa försök av Unni Solheim, som filmade det hela, och hennes barnbarn att skrämma bort älgen närmar sig deras robotgräsklippare av modell Husqvarna Automower den hungriga äppeltjuven från sidan.

När roboten kommer allt för nära inpå gör älgen ett raskt utfall med ena benet och träffar hårt med klöven nästan rätt på robotgräsklipparens stora röda stoppknapp, varvid den stannar direkt. Det är oklart hur pass väl roboten överlevde den omilda behandlingen, men av ljudet i originalvideon att döma låter det som larmet går igång några sekunder efter att den har stängts av.

En längre och mer högupplöst version av videon som dessutom har originalljudspåret kan ses hos Aftonbladet. En liknande händelse, som också fångades på film, skedde i Björknäs i Norrtälje kommun 2014.

1 reaktion till “VIDEO: Älg attackerar robotgräsklippare i Norge”

  1. Min granne hade också otur med en älg som mosade hans robot klippare,
    Som tur var bar det bara yttre kåpan som gick sönder

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.