Parrot Swing – två drönare i en

Parrots minidrönare Swing har nyligen börjat säljas i Sverige. Den har en rätt säregen design då den är en hybrid som enligt Parrot ska ge enkelheten hos en quadkopter kombinerat med kraften hos ett flygplan.

Swing ingår i Parrots sortiment av minidrönare och kostar därför betydligt mindre än Disco och Bebop. Den är en slags hybrid mellan en quadkopter och ett flygplan. Man har med andra ord försökt få det bästa av två världar och resultatet har blivit en X-formad drönare. Swing kan lyfta och landa vertikalt samt hovra i luften, men den kan även flyga likt ett flygplan för att komma upp i hastigheter av 30 km/h.

Parrot Swing har även en autopilot och ett ett antal förprogrammerade luftakrobatiska manövrar såsom loop, half-spin och instant half-turn. Styrningen sker via Parrot Flypad, i vilken man monterar sin smartphone. Räckvidden är upp till 60 meter (Bluetooth 4.0) via FlyPad och 20 meter om man styr via sin smartphone. Flygtiden är dock inte särskilt lång, endast 7-8 minuter beroende på flygläge. Därefter måste den laddas i en halvtimma.

 

Noterbart är att Swing inte har någon kamera för att kunna filma eller ta foton. Dock har den en kamerasensor placerad på undersidan, men denna används för att avgöra hastigheten genom att ta 60 bilder per sekund och fungerar upp till 25 meter ovanför marken. Parrot Swing har nyligen börjat säljas i Sverige och kostar i dagsläget runt 1.400 kronor.

Parrot Swing