Husqvarna ska tillverka fler robotgräsklippare – bygger ut fabrik

Husqvarna satsar på att behålla sin position som marknadsledande inom segmentet robotgräsklippare. Nu expanderar man och bygger ut en av sina fabriker.

Det är för att möta den växande marknaden för robotgräsklippare som Husqvarna nu utökar sin produktion vid Newton Aycliffe-fabriken i England. Även Husqvarnas tjeckiska fabrik i Vrbno byggs ut för att kunna tillverka ännu fler robotar. Anläggningen ska komplettera fabriken i Newton Aycliffe från och med 2018 års säsong.

”Vi förväntar oss att marknaden för robotgräsklippare fortsätter att växa under de kommande åren. Vårt mål är att bibehålla vår ledande position genom att tillhandahålla pålitliga och effektiva produkter som ger kunderna välklippta gräsmattor – där robotgräsklipparna gör hela jobbet. Utöver de nuvarande framgångarna med Husqvarna och Gardena börjar vi också tillverka robotgräsklippare under varumärket McCulloch under 2017”, säger Kai Wärn, VD och koncernchef för Husqvarna Group, i ett pressmeddelande.

 

Sedan tidigare säljer Husqvarna Group också robotgräsklippare under varumärket Flymo i Storbritannien. I Sverige är det istället Gardena som är Husqvarnas billigare märke.

”Eftersom produkten är strategiskt viktig ser vi ett behov av att tillverka robotgräsklippare på flera platser, dels för att möta den växande marknadens behov men också för att inte förlita sig på enbart en fabrik och därmed minimera produktionsriskerna. För att verkligen kunna utnyttja den samlade kunskapen och erfarenheten blir Newton Aycliffe vår ledande fabrik när det gäller produktionsteknik inom robottillverkning för Husqvarna Group”, säger Kai Wärn.