Neatos nya robotdammsugare Botvac D5 Connected och D3 Connected släpps i oktober

I torsdags avtäckte Neato två nya robotdammsugare som kan sammanfattas som billigare versioner av den wifi-uppkopplade Neato Botvac Connected.

För snart ett år sedan lanserade Neato sin första uppkopplade robotdammsugare, kallad Botvac Connected. Nu har man lanserat två nya modeller, Botvac D3 Connected och Botvac D5 Connected, som även de kan kontrolleras med en app, men till ett lägre pris. Precis som alla tidigare robotdammsugare från Neato har även dessa modeller ett lidarbaserat navigationssystem med en roterande laseravståndsmätare högst upp, med vilken en karta över omgivningen byggs upp.

Neato Botvac D5 Connected har ärvt det mesta från Botvac Connected, men levereras med enbart en borste och saknar eco/turbo-läge. Den saknar även manuell styrning via appen men har istället en ny ”Find me”-funktion som flaggskeppsmodellen i dagsläget saknar. Rekommenderat återförsäljarpris för Botvac D5 Connected ligger på 650 euro, att jämföra med 800 euro för den ursprungliga Botvac Connected.

Botvac D3 Connected är i sin tur väldigt lik D5-modellen men för att få ner priset har man skalat bort en del. Den har bland annat ett klenare batteri (dock fortfarande litium-jon), ingen sidoborste, enklare filter, inga magnetband för avgränsning och saknar flera appfunktioner. Däremot har den smartwatch-stöd, precis som övriga Botvac Connected-modeller. Rekommenderat återförsäljarpris för Neato Botvac D3 Connected ligger på 500 euro.

 

Sammanfattat handlar det alltså om två billigare varianter av Neato Botvac Connected som har de viktigaste grundfunktionerna kvar i form av laserbaserad SLAM och appstöd via wifi. En mer utförlig jämförelse mellan de olika Neato Botvac-modellerna kan ses här.

Neato Botvac D3 Connected och Neato Botvac D5 Connected kommer börja säljas i USA och Europa i början av oktober och senare under 2016 även i Kina och Japan. I Sverige säljs Neatos robotdammsugare hos återförsäljare som Clas Ohlson, Komplett, MediaMarkt, NetOnNet, Tretti, WhiteAway och SIBA.

Uppdatering 30 september: Nu har de nya Botvac Connected modellerna börjat dyka upp i svenska butiker på webben. I dagsläget kan man beställa D3-modellen för 4.990 kronor och D5 för 6.490 kronor. NetOnNet uppger att de beräknas ha båda modellerna av robotdammsugaren i lager den 7 oktober.