COJI och Coder MiP – två nya programmerbara leksaksrobotar från WowWee

Foto: WowWee

COJI är en ny robot från WowWee som ska lära barn att programmera via emojis. Man har i samma veva även presenterat en ny, programmerbar version av MiP.

COJI är en liten robot på larvfötter med en skärm som ansikte och tanken är att den ska lära barn programmering via ett språk de redan är bekanta med – nämligen emojis. Man får även interagera fysiskt med roboten, som att luta och skaka den eller trycka den på huvudet.

Med den tillhörande appen kan man via bluetooth i mobilen eller surfplattan spela ett antal tillhörande spel och programmera COJI via ett intuitivt pekgränssnitt med olika emojis. Det går dock att använda roboten även utan appen, men då med begränsad funktionalitet. COJI kommer börja säljas under slutet av året (Q4 2016) för 60 dollar och rekommenderas från fyra år och uppåt.

Uppdatering 28 oktober: COJI går nu att köpa i Sverige från 749 kronor i skrivande stund.

Coji


Coder MiP

En annan ny(gammal) robot från WowWee är den självbalanserande roboten MiP som nylanseras i och med Coder MiP. Det är en programmerbar version av MiP som likt robotbollen Sphero SPRK gjorts transparent för att skilja den från den vanliga versionen.

Det går visserligen att programmera även vanliga MiP via det gratis SDK som WowWee släppt för Android och iOS, men för Coder MiP har en helt ny app lanserats där man via ett enkelt Blockly-liknande dra-och-släpp-gränssnitt kan programmera roboten med en betydligt lägre ingångströskel.

 

I övrigt verkar Coder MiP ha samma funktionalitet som den ordinarie MiP-roboten, det vill säga styrning via bluetooth, handgester, handklappningar med mera. Lanseringsdatum är även för Coder MiP satt till fjärde kvartalet 2016 och priset till 100 dollar. Coder MiP har en rekommenderad åldersgräns på åtta år.

Coder MiP

Det här inlägget postades i Robotleksaker och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.