Videospecial: ICRA 2016

Världens största robotkonferens hölls i år i Sverige den 16-21 maj där robotforskare från hela världen samlades för att visa upp sina framsteg. Robotnyheter har samlat ihop några av videoklippen från ICRA 2016.

En av alla robotar som hämtat inspiration från naturens skapelser och visades upp under ICRA 2016 är JumpRoACH. Det är en en robotkackerlacka som kan hoppa flera gånger sin höjd upp i luften och därmed ta sig över höga hinder. Om den landar på rygg eller sidan kan den, liksom verkliga skalbaggar, komma på rätt köl igen genom att använda sig av de hårda täckvingarna.


TV4 gjorde ett litet reportage från ICRA 216 där man bland annat får se PAL Robotics REEM-C, robothusdjuret MIRO och en intervju med robotprofessorn Danica Kragic från KTH.


RoboHub har publicerat en sex minuter lång video med flera av robotarna som visades upp på ICRA 2016. Bland annat visade Husqvarna upp en öppen plattform-variant av sin robotgräsklippare Automower som kör ROS och är avsedd för forskare och universitet att experimentera med. Mer om Husqvarnas ROS-baserade Automower kan läsas i Ny teknik.


Tyska industrirobotjätten KUKA var givetvis på plats och har släppt sin egen video.


Slutligen fyra små videoklipp som lades upp som trailrar inför ICRA 2016. Mer information om innehållet i dessa klipp hittas här.