Husqvarna ger bort 100 robotgräsklippare


Husqvarna ger bort 100 av sina robotgräsklippare till privatpersoner. Låter det för bra för att vara sant? Det finns förstås vissa hakar med erbjudandet.

Det handlar om Husqvarna Automower Challenge där 100 lyckliga privatpersoner får varsin robotgräsklippare av märket Automower för att testa dem hemma i sina trädgårdar. Som motprestation vill Husqvarna att man var 15:e dag filmar en video där man gör en liten recension av sin robotklippare.

Den som är sugen på att delta måste dock vara bosatt i Storbritannien eller Irland, vilket torde vara den största haken. För att få behålla sin robotgräsklippare ställer Husqvarna även vissa krav. Till exempel måste man ha minst tio godkända videorecensioner för att få behålla robotgräsklipparen efter att Husqvarna Automower Challenge är över.

I april skickas robotgräsklipparna ut till de 100 utvalda och Husqvarna Automower Challenge pågår sedan fram till september då gräsklipparsäsongen börjar gå mot sitt slut. För att ha chans att bli en av dessa 100 personer måste man först fylla i en liten undersökning där man bland annat berättar hur stor trädgård man har, vilka trädgårdsredskap man äger med mera. Husqvarna väljer sedan ut en representativ panel av trädgårdsägare baserat på dessa undersökningar.

Anmälningar till Husqvarna Automower Challenge tas emot mellan 18 februari – 31 mars och de fullständiga villkoren finns att läsa här. Husqvarna poängterar också att detta inte är någon tävling. Man tar sig dock rätten att använda det material deltagarna laddar upp för publicering i hela världen, både på nätet och i andra medier, till och med 31 december 2020.

Husqvarna Automower Challenge