Elon Musk intervjuad av BBC om självkörande bilar

Foto: Tesla Motors

BBC har intervjuat ingenjören och uppfinnaren Elon Musk, VD för Tesla Motors, SpaceX och grundare av PayPal och OpenAI, om framtiden för elektriska och autonoma fordon.

Elbilstillverkaren Tesla gjorde under 2015 sina bilar autonoma via en mjukvaruuppdatering. Än så länge är dock autopiloten begränsad till i huvudsak motorvägskörning och klarar ännu inte av saker som cyklister, trafikljus och djur. Man kan när som helst växla till manuell styrning genom att greppa ratten då autopiloten känner av vridmomentet. Nyligen intervjuade BBC Teslas VD Elon Musk om bland annat framtiden för autonoma bilar, vilket kan ses i videon nedan.

I en annan video från förra året kan ni se Tesla Model S testköras i Miami med version 7 av sin autopilotmjukvara. Autopiloten behöver dock finslipas en del då den under testrundan körde 75 mph (120 km/h) i en 60-zon och stoppades av Florida Highway Patrol som delade ut en varning.

Det här inlägget postades i Autonoma fordon och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.