IRB 8700 är ABB:s största robot någonsin

IRB 8700 heter det senaste tillskottet bland ABB:s IRB-robotar. Det är deras största robot hittills och lämpar sig för uppgifter som att till exempel lyfta bilramar.

Med en räckvidd på 3,5 meter och en hanteringskapacitet på upp till 800 kg (1.000 kg under vissa omständigheter) är IRB 8700 ABB:s största robot någonsin och uppges även vara 25 procent snabbare än konkurrenterna. ”När vi konstruerade IRB 8700 lade vi störst vikt vid räckvidd, hanteringskapacitet och allmänna prestanda”, säger Ola Svanström, produktchef för stora robotar hos ABB, i ett pressmeddelande.

Tack vare ABB:s överlägsna teknik för rörelsestyrning vid höga tröghetsmoment anpassar den här roboten sig och justerar sin hastighet för att klara tunga och breda delar. Med ett litet fotavtryck, optimerad motvikt, parallella länksystem, styva axlar och färre drivmotorer kan IRB 8700 hålla rörelsemängden nere och hastigheten uppe.

ABB IRB 8700 har färre komponenter än de flesta robotar i denna storleksklass då den bara har en motor och växel per axel och inga gasfjädrar. Det innebär även att den har kortare cykeltider och högre precision, enligt ABB. IRB 8700 kommer i två konfigurationer beroende på om man prioriterar räckvidd (3,5-4,2 meter) eller hanteringskapacitet (550-800 kg). Båda konfigurationerna har ett tröghetsmoment på 725 kgm².

ABB IRB 8700

Det här inlägget postades i Industrirobotar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.