Nya Neato Botvac får wifi-stöd

I början av månaden, innan iRobots Roomba 980 hade avtäckts, presenterade Neato sin nya wifi-uppkopplade robotdammsugare BotVac Connected som även den kan styras via mobilen.

Neato Botvac Connected påminner utseendemässigt mycket om Botvac D-serien men är i det närmaste helsvart. Den största nyheten är att Neatos robotdammsugare nu för första gången fått stöd för wifi och därmed kan styras via en app i mobilen som går att ladda ner gratis till iOS och Android. Via appen registrerar man först ett konto hos Neato och kan därefter starta och stoppa sin robotdammsugare eller schemalägga städtider direkt från mobilen överallt där man har internetåtkomst.

Det innebär att man till exempel kan starta sin robotdammsugare från jobbet om man skulle få oväntat besök. Via appen kan man även få statusuppdateringar i realtid och fjärrstyra sin robotdammsugare.

Några andra nyheter hos Neato Botvac Connected:

  • Två nya städlägen: Eco Mode som gör att robotdammsugaren går tystare och energisnålare men tar längre tid på sig (upp till 120 minuter) att städa. Turbo mode – ett kraftfullare sugläge som tar upp mer skräp från golv och mattor. Städtiden i detta läge är upp till 90 minuter.
  • Ett kraftfullare litiumjon-batteri som ska ge längre drifttid och livslängd.
  • Förbättrat filter som jämfört med konkurrenterna ska fånga upp till dubbelt så många partiklar ned till 0,3 mikrometers storlek. Filtret har även fått en ny design som gör det lättare att plocka ut och rengöra.

Precis som tidigare Botvac-modelller använder sig Botvac Connected av Neatos laserbaserade navigationssystem Botvision för att bygga upp en karta över rummen den städar. Den nya modellen ska, enligt Neato, kunna dammsuga dubbla ytan på samma tid som konkurrenterna, och med dubbla luftflödet.

Försäljningen av Neato Botvac Connected kommer starta under fjärde kvartalet 2015 med ett rekommenderat pris på 699 dollar, vilket borde innebära en prislapp på runt 7.000 kronor när modellen kommer till Sverige.

Uppdatering 6 november 2015: Neato Botvac Connected finns nu att köpa i Sverige från 7.490 kronor.

Neato Robotics