Sköldpaddan Skölds nya kärlek: en robotgräsklippare


Foto: Skärmdump från SVT Play

En dag var Jonas Wahlströms sköldpadda Sköld plötsligt försvunnen. Det visade sig senare att han hittat en ny robotpartner i en grannes trädgård.

Det var från Skansenakvariet-Jonas trädgård på Lisö i Nynäshamn som den stora sköldpaddan Sköld hade rymt en dag. Dagen efter fick Jonas dock ett tips från en person som sett Sköld med sin nyfunna kärlek i en trädgård en bit bort.

– En person ringde och sa att han hade bevittnat något väldigt konstigt när han var ute och gick i skogen. Han hade sett en sköldpadda som idkade älskog med en självgående gräsklippare, säger Jonas Wahlström till SVT.

Av SVT-klippet framgår att robotgräsklipparen Sköld fattade tycke för är en Husqvarna Automower 305, som är Husqvarnas minsta modell och ungefär i storlek med Sköld. Om Skansen-Jonas har några planer på att införskaffa en egen robotgräsklippare, så Sköld håller sig hemma, framgår dock inte av inslaget.

SVT

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotgräsklippare och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.