Atlas på skogspromenad

https://www.youtube.com/watch?v=NwrjAa1SgjQ

Under en konferens i början av augusti visade Boston Dynamics grundare Marc Raibert upp nya framsteg de gjort med sina robotar Spot och Atlas.

Det var under Fab Lab Conference and Symposium den 3 augusti som vi bland annat fick se hur Marc Raibert, grundare av Googleägda Boston Dynamics, visade upp nya videoklipp som avslöjade att de utrustat sin nyaste fyrbenta robot Spot med en robotarm som kan användas till att öppna dörrar och manipulera andra objekt. Raibert visade även upp framsteg som gjorts med den humanoida roboten Atlas.

Atlas hade man släppt lös ute i skogen där roboten uppvisade de mest imponerande balansakterna hittills när den småsnavade och nästan dansade omkring på den ojämna skogsmarken. Den lyckades till och med småspringa fram på en stig i en hastighet som vi inte sett förr hos denna robot.

Hela föredraget ”Making robots”, som Raibert var en av deltagarna i, kan ses i videon nedan och är mycket sevärt för den robotintresserade. Övriga medverkande är bland annat Sangbae Kim, MIT Biomimetic Robotics Lab, Mick Mountz, Kiva Systems och Gill Pratt, programansvarig för DARPA Robotics Challenge.

https://www.youtube.com/watch?v=OcFOWIq3cIc

Motherboard