Komplett bygger ut sitt robotlager

Foto: Komplett / CC BY 3.0

Komplett meddelar att man skalat upp och sedan mitten av juni 2015 börjat använda sitt utbyggda robotlager AutoStore som uppges vara det största i sitt slag i Norden.

Komplett säljer främst datorer och tillbehör på nätet, men även smartphones, robotdammsugare och annat. De har sitt huvudlager i norska Sandefjord, men bedriver även verksamhet i Sverige och Danmark. 2013 förvärvade Komplett Group konkurrenten Webhallen.

”En betydande andel av produkterna kommer att hanteras snabbare och Komplett förbereder sig för en stark tillväxt”, skriver Komplett Group i ett pressmeddelande.

Totalt har Komplett investerat 30 miljoner norska kronor i utbyggnaden av det norska robotlagersystemet AutoStore. 2012 skrev Robotnyheter om AutoStore och 2014 gjorde hårdvarusajten SweClockers ett reportage om Kompletts robotlager som kan ses här. Redan 2011 användes dock lagerrobotar hos Komplett, vilket kan ses i videoklippet ovan.

– Anläggningen är en av de mest moderna i världen. Efter expansionen har kapaciteten fördubblats till 72 500 lådor och 75 robotar som snabbt kan plocka varor. Genom effektiva lagerprocesser hanteras beställningarna snabbt och skickas effektivt ut till kunderna, säger Anton Hagberg, kommersiell direktör för Komplett.

Foto: Komplett / CC BY 3.0

I ett annat pressmeddelande meddelar Komplett i Norge att man halvvägs in i 2015 sålt fler självgående robotar, som robotdammsugare och robotgräsklippare, än under hela 2014. Under fjolåret sålde man nämligen 834 robotar och halvvägs in i 2015 är det redan uppe i över 900 stycken.

Komplett