Gardena satsar på automatiserad trädgårdsskötsel

Foto: Koubachi

Husqvarna Group har idag förvärvat Koubachi AG, ett schweiziskt företag som beskrivs som en ledande pionjär inom smarta trädgårdar.

Förvärvet är en del av en satsning på automatiserad trädgårdsskötsel som Husqvarnaägda Gardena kommer inleda 2016. ”Konceptet kopplar samman automatisk bevattning och robotgräsklippning på ett unikt sätt med applikationer i smarta mobiler”, säger Sascha Menges, President för divisionen Gardena inom Husqvarna Group, i ett pressmeddelande.

Idag består Koubachis utbud av bland annat automatiska självlärande bevattningssystem, sensorer, mobilappar, molntjänster och ett växtbibliotek för populära kruk- och trädgårdsväxter. Företaget har sina rötter (no pun intended) i ETH Zürich (Swiss Federal Institute of Technology).

Koubachis team, inklusive grundaren Dr Philipp Bolliger, kommer hädanefter arbeta för Gardena och kontoret i Zürich kommer fortsätta som ett innovations- och utvecklingskontor inom Gardena, meddelar Husqvarna Group.

Husqvarna Group, Koubachi

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotgräsklippare, Sverige och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.