Videospecial: DARPA Robotics Challenge 2015

DARPA Robotics Challenge är över och nu har DARPA äntligen sammanställt de båda tävlingsdagarnas många videoklipp till en video per dag, vilket ger en bättre överblick.

Det rör sig ändå om närmare 18 timmars videomaterial att grotta ner sig i för alla robotnördar. Dessutom släppte det vinnande laget Team KAIST en tio minuter lång video med både förberedelser och själva tävlingen. Deras avancerade humanoida robot hade bland annat tränat mycket på att lyfta bort bråte från marken. Detta behövdes dock aldrig under tävlingen då den bara kunde plöja igenom bråten som en bulldozer. DRC-HUBO kan även rotera sin torso 180 grader, vilket den bland annat har nytta av när den går i trappor och över ojämn terräng.

Ännu fler videoklipp från DRC finns på Youtubekanalen DARPAtv.

Det här inlägget postades i Humanoida robotar, Militära robotar, Robottävling och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.