DARPA Robotics Challenge Finals – dag 2

NASA JPL:s RoboSimian på väg ut ur fordonet. Foto: DARPAtv@Youtube

Igår började den stora finalen i DARPA Robotics Challenge (DRC Finals) som avslutas idag med den andra och sista tävlingsdagen.

Tyvärr var det bitvis en hel del problem med både ljud och bild under gårdagens livesändningar, så förhoppningsvis fungerar det bättre idag. Klockan 17:00 svensk tid börjar livesändningarna av den sista tävlingsdagen från Fairplex, Pomona utanför Los Angeles. I väntan på detta finns fredagens samtliga fem liveströmmar att se här i efterhand för alla som missade dem igår samt flera andra videoklipp som DARPA lagt upp.

 


 

AMBER-Lab och SRI Robotics visade upp den bipedala gående roboten DURUS under DRC Expo som pågår parallellt med DRC Finals. Den är väldigt energieffektiv och kan gå kontinuerligt i 2,5 timmar på en enda batteriladdning.

Fler videoklipp finns på Youtubekanalen DARPAtv.

SE ÄVEN: