Neato Botvac D-serien lanserad


Foto: Neato Robotics

I veckan lanserade Neato Robotics sin Botvac D-serie som är en lite uppgraderad version av robotdammsugaren Neato Botvac. Det rör sig totalt om tre nya modeller.

Den mest noterbara skillnaden mellan Botvac och Botvac D är det estetiska. Medan Botvac-serien var genomgående vita med grälla färger på ”lasertornet” går Botvac D-serien i mer diskret svart och vitt med ett blått ”lasertorn”. Ett lite mindre plastigt och mer professionellt utseende kan man tycka, men det är en smaksak vad man föredrar.

Vad är då nytt med Botvac D-serien, förutom det nya utseendet? Man har behållt den klassiska D-formen som utmärker Neatos robotdammsugare men den största rent funktionella skillnaden är att Botvac D försetts med nya borstar. Tre nya modeller lanseras, som i grunden är förbättringar av motsvarande modellnummer i den ursprungliga Botvac-serien (Botvac D75 motsvarar Botvac 75 och så vidare):

Botvac D85 – Neatos nya flaggskeppsmodell har helsvart ovansida (bortsett från det blå ”lasertornet”) och kommer med både den nya spiralborsten samt en kombinationsborste som ska göra dammsugandet tystare. Denna modell har specialdesignad borste och filter för att kunna dammsuga upp djurhår. Priset för Neato Botvac D85 är satt till 599 dollar.

Botvac D80 – i grunden en Botvac D85 fast utan extra filter. Priset här ligger på 549 dollar.

Botvac D75 – vit med en svart dammbehållare och har en nydesignad spiralborste. Den ska vara särskilt effektiv på parkettgolv. Neatos rekommenderade försäljningspris för denna modell är 499 dollar.

Foto: Business Wire

Neatos första modell, XV-15 (hette XV-11 i USA), var den första robotdammsugaren på marknaden med laserbaserad LIDAR, vilket gjorde att roboten via SLAM (Simultaneous Localization And Mapping) kunde skapa en karta av rummen den dammsög och därmed både veta var i rummet den befann sig och var den redan hade städat. Det innebär även att om roboten måste ladda mitt i ett städpass kan den efter laddningen återvända till exakt den plats där den slutade för att fortsätta dammsuga. Denna teknik finns kvar i dagens Neato-modeller men har förbättrats och kallas idag Neato Botvision istället för RPS (Room Positioning System).

Neato uppger att de nya Botvac D-modellerna redan går att förbeställa via Amazon och Best Buy i USA, med leverans i juli. Under det tredje kvartalet 2015 kommer de lanseras i Europa.

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotdammsugare, Städrobotar och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.