Husqvarna når en halv miljon robotgräsklippare

Foto: Husqvarna Group

Husqvarna Group meddelar idag att man inför sommaren 2015 tillverkat robotgräsklippare nummer 500.000 i sin fabrik i Storbritannien.

Koncernen, som är marknadsledande inom segmentet robotgräsklippare med varumärkena Husqvarna (Automower), Gardena och Flymo, lanserade världens första solcellsdrivna robotklippare redan 1995. Genom åren har man gjort sina robotgräsklippare både tystare och energisnålare.

”Energiförbrukningen för en gräsmatta på 1,000 m² har till exempel sjunkit med nästan 70 procent från den andra till den tredje generationens produkt. Investeringar har också gjorts för att sänka ljudnivån till ett minimum”, skriver Husqvarna Group i ett pressmeddelande.

Den tredje och senaste generationen av Husqvarnas Automower-modeller kan klippa i upp till 45% lutning och har finesser som vädertimer och GPS.