Robotgräsklippare värda 360.000 kronor stulna i helgen

GSM-styrda robotgräsklippare av bland annat denna modell stals i helgen. Foto: Youtube / Robomow

Natten till lördag stals robotgräsklippare till ett värde av 360.000 kronor efter ett inbrott hos ett företag utanför Jönköping. Nu går företaget ut med serienumren på nätet.

Inbrottet skedde hos Widahls port- och villamiljö i Habo mellan klockan 21:00 och 08:00. 23 robotgräsklippare av märket Robomow stals och det totala värdet på dem uppgår till 360.000 kronor.

– De har brutit sig in via väggen och sedan brutit upp dörren, säger Christer Widahl på företaget Widahls port- och villamiljö, till SVT Nyheter.

För att sätta käppar i hjulen för robottjuvarna har dock företaget, efter godkännande av polisen, lagt ut samtliga serienummer för de stulna robotgräsklipparna på sin hemsida.

– Du kan starta den men för att komma åt alla funktioner och kunna utföra service måste du registrera gräsklipparens serienummer, säger Widahl till SVT.

Samtliga serienummer för de stulna robotgräsklipparna kan ses här. Det rör sig om modellerna Robomow RC304 GSM, Robomow RC306 GSM, Robomow RC312 GSM, Robomow RS612 GSM, Robomow RS622 GSM och Robomow RS630 GSM.