DARPA Robotics Challenge Finals närmar sig

Nu är det inte ens två månader kvar till dess att DARPA Robotics Challenge Finals går av stapeln och vi kan förvänta oss både snabbare och smartare robotar denna gång.

Det var i december 2013 som DARPA Robotics Challenge Trials (DRC Trials) hölls och nu har det blivit dags för den stora finalen i tävlingen för katastrofrobotarna som DARPA anordnar. 25 lag ställer upp i DRC Finals den 5-6 juni och i väntan på detta har DARPA släppt en trailer.

Ett av de sju lagen som kommer använda sig av Boston Dynamics uppgraderade Atlasrobot är MIT DRC som i en nysläppt video visar hur snabbt deras Atlas kan gå.

Team KAIST ställer upp med sin egen robot DRC-HUBO och i följande två videoklipp demonsterar man hur snabbt roboten kan ta sig fram över tegelstenshögar samt rycka ur och koppla in en stickpropp.

Team KAIST har dessutom valt en intressant konstruktion med hjul integrerade i DRC-HUBO:s ben. Detta gör att roboten kan gå ner på knä och rulla fram snabbt på plana ytor. Hur detta fungerar kan ses i videon nedan.

Uppdatering 14 april: Team KAIST släppte idag en liten trailer på vad vi kan förvänta oss att se från deras robot under DRC Finals.

Det här inlägget postades i Humanoida robotar, Militära robotar, Robottävling och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.