Robotdammsugaren Vileda Relax Plus

Förra året kompletterade Vileda sitt städproduktsutbud med robotdammsugaren Vileda Relax som var en väldigt enkel modell. Nu är dock uppföljaren Vileda Relax Plus här med utökad funktionalitet.

Vileda Relax Plus är avsedd för hårda golv samt korthåriga mattor och påminner utseendemässigt rätt mycket om den första modellen. Den är dock mer svart än röd denna gång och har en del finesser som föregångaren saknar. Det finns numera både schemaläggning av städtider sju dagar i veckan och automatisk laddning. Dessutom medföljer en displayförsedd fjärrkontroll och det är från denna man programmerar robotdammsugaren.

Städningen sker via klassisk trestegsrengöring med en sidoborste som sopar in damm under robotdammsugaren, två roterande huvudborstar som tar även de grövre partiklarna och slutligen själva uppsugningen längst bak. Relax Plus är försedd med trappsensor och antikollisionssensorer så den slipper köra in i möbler.

En annan finess, eller snarare säkerhetsåtgärd, är att robotdammsugaren stannar om man lyfter upp den medan den är igång. Tre olika städprogram finns också att välja mellan och priset för Vileda Relax Plus ligger i dagsläget runt 2.400 kronor.

Specifikationer för Vileda Relax Plus

Städtid: 60 min
Laddningstid: 4-5 timmar
Dammbehållare: 0,35 liter
Fjärrkontroll: Ja
Mått (höjd x diameter): 9 x 32 cm
Vikt: 3 kg

Vileda