Robomow RC312 klipper både med och utan basstation


Foto: Youtube / Robomow

Förra året kom en rad nya modeller av robotgräsklipparen Robomow, som precis som Husqvarna Automower firar 20-årsjubileum. I år kompletteras utbudet med modellen RC312.

Robomow lanserade förra året ett i princip helt nytt utbud av robotgräsklippare och introducerade även appstöd så man kan styra robotgräsklipparen via mobilen. Inför 2015 års säsong lanseras nya Robomow RC312 som enligt Robomow själva ska vara deras mest effektiva robotgräsklippare hittills.

Utseendemässigt är Robomow RC312 identisk med de tidigare modellerna RC304 och RC306, men har en kapacitet att klippa gräsmattor på upp till 1.200 m². Detta kräver dock en basstation, vilket inte ingår i priset. Den fungerar nämligen även utan basstation för gräsmattor upp till 200 m².

Via en mobilapp (iOS 7+ och Android 4.3+) kan man kontrollera robotgräsklipparen över Bluetooth. Man kan då styra robotklipparen manuellt, schemalägga klipptider och ändra i inställningarna. Vill man kunna kontrollera sin robot på längre avstånd, till exempel från jobbet, finns en GSM-modul att köpa till för cirka 1.800 kronor. Har man ingen smartphone eller surfplatta kan en Bluetoothfjärrkontroll köpas som tillbehör om man har behov av att kunna styra robotklipparen manuellt.

Precis som övriga Robomowmodeller klipper RC312 utanför hjulet, vilket gör att även kantgräset blir klippt. Andra funktioner är regnsensor, ECO-läge, barnlås och stöldskydd i form av PIN-kod. Priset för Robomow RC312 ligger i skrivande stund på 14.990 kronor. Det kommer även säljas Robomow Premium-modeller med inbyggd GSM-modul och tre års garanti.

Specifikationer för Robomow RC312

  • Max klippyta: 1.200 m²
  • Klippbredd: 28 cm
  • Klipphöjd: 15-60 mm
  • Lutning: upp till 36% (20°)
  • Max antal klippzoner: 3
  • Klipptid: 60-73 min
  • Laddningstid: 60-90 min
  • Batteri: 26V Lithium (LiFePO4)
  • Ljudnivå: 68 dB uppmätt (70 dB garanterad)

Robomow

Det här inlägget postades i Hemrobotar, Robotgräsklippare och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.