Spot är en mindre och tystare BigDog

Robotarna LittleDog, Spot, BigDog, WildCat och LS3 på rad hos Boston Dynamics. Foto: Skärmdump från Youtube

Boston Dynamics släppte precis en video på sin senaste robotskapelse. Den heter Spot och är både den tystaste och smidigaste fyrbenta roboten i denna storlek som de utvecklat hittills.

Videon inleds med en scen där Spot står bredvid de tidigare fyrbenta robotarna från Boston Dynamics såsom BigDog, WildCat och LS3. Även LittleDog är med på ett hörn, men spelar såklart i en helt annan liga. Spot bygger vidare på tekniken från dessa tidigare robotar och är den första fyrbenta robot i denna storlek där hydraliken drivs helt elektriskt ombord. Därför är den betydligt mer tystgående än sina föregångare.

Spot, som är den första nya roboten från Boston Dynamics sedan Google köpte upp dem, väger cirka 72 kilo och är en snabb rackare avsedd för både inom- och utomhusbruk. Som synes har den även en LIDAR högst upp som ger den 3D-seende, vilket gör att den kan ta sig fram autonomt och i tuff terräng utan att kollidera med saker.

I videon som Boston Dynamics släppte ikväll svensk tid får vi se roboten Spot gå såväl inomhus som utomhus och klara av både branta backar (snabbare än LS3), trappor och att bli sparkad på i klassisk BigDog-testanda. Den kan även springa och tar sig då fram ungefär lika snabbt som en joggande människa.

Det här inlägget postades i Naturinspirerad design och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.