Koreansk hemmafru ”attackerades” av robotdammsugare

Foto: Skärmdump från The Korea Bizwire

En sydkoreansk kvinna ”attackerades” av sin robotdammsugare som lyckades trassla in sig i hennes hår efter att hon tagit sig en tupplur på golvet.

Händelsen utspelade sig den 3 januari i år i den sydkoreanska staden Changwon där en kvinna, som beskrivs av Korea Bizwire som en hemmafru i 50-årsåldern, lagt sig för att vila på golvet. Innan dess hade hon startat sin robotdammsugare som hon brukar. Det slutade dessvärre med att den kraftfulla robotdammsugaren försökte suga upp hennes hår som fastnade i den roterande borsten.

För att få hjälp med att komma loss tvingades hon ringa det koreanska nödnumret 119 så ambulanspersonal snabbt kunde komma till undsättning och få loss hennes hår från roboten. Kvinnan klarade sig undan med endast lindrigare skador, skriver Korea Bizwire.

Man påpekar även att denna typ av olyckor förekommer betydligt oftare i länder med en ”sitta-på-golvet”-kultur. I Sydkorea är det till exempel populärt att vila sig på nystädade golv. Om kvinnan slutat sova på golvet framgår ej av artikeln, men hon kommer förmodligen bli mer vaksam i fortsättningen.

Korea Bizwire

SE ÄVEN: