CES 2015: WowWee visar upp robotdinosaurien MIPosaur

Robotleksakstillverkaren WowWee introducerar inte bara robotbilen REV under prylmässan CES 2015 utan även en självbalanserande robotdinosaurie kallad MIPosaur.

Om REV är WowWees svar på Anki Drive så måste MIPosaur vara deras svar på Boomer. MIPosaur är en robotdinosaurie som baseras på tekniken från WowWees tidigare robot MIP (Mobile Inverted Pendulum) och balanserar därför även den på två hjul. MIPosaur känner av sin omgivning och kan interagera med människor på ett levande sätt. Den kan lära sig små trick, som att sitta ner, och har en intelligens och personlighet som utvecklas med tiden.

Det följer även med en TrackBall som fungerar som en slags leksaksboll för MIPosaur. Bollen bygger, precis som REV, på BeaconSense-tekniken och MIPosaur kan leka med den, jaga den eller vakta den. Roboten kan också ändra humör beroende på hur man interagerar med den. Rycker man den till exempel i svansen blir den arg och via bollen kan ett antal spellägen som Feed, Chase och Guard mode aktiveras.

MIPosaur känner via sin GestureSense-teknik av om man rör handen framför dess nos. Sveper man handen fram och tillbaka framför den så roterar den på stället och håller man handen över ögonen blir den rädd. MIPosaur kan även interagera med MIP samt styras med en mobilapp som också innehåller flera spellägen.

 

Lanseringen av MIPosaur beräknas ske i mitten av tredje kvartalet 2015 och har ett rekommenderat pris på 120 dollar. WowWee kommer även lansera nya tillbehör till MIP, inklusive en liten Bluetoothkamera man kan fästa på roboten. MIP ska dessutom lanseras i nya färger.

WowWee MIPosaur, pressmeddelande

SE ÄVEN: