Samsung Powerbot VR9000 – ny kraftfull robotdammsugare

Foto: Samsung

Samsung Sverigelanserar nu sin nya robotdammsugare Powerbot VR9000 som uppges ha upp till 60 gånger högre sugförmåga än deras tidigare modeller.

Den nya robotdammsugaren Samsung Powerbot VR9000 har en helt annan design än de klassiskt cirkelformade Navibotmodellerna. Mitt i robotdammsugaren sitter en stor cylinder märkt CycloneForce och där sitter sugmotorn som bygger på samma teknik som i Samsungs vanliga påslösa dammsugare. Tack vare den kraftigt ökade sugkraften, som enligt Samsung ska vara upp till 60 gånger högre än hos tidigare modeller (Samsung VR10F71UCAC), behövs heller inga sidoborstar. Detta gör även att borsten kan breddas från tidigare 204 millimeter till hela 311 millimeter.

Hjulen har också gjorts om och blivit större. I praktiken innebär det att robotdammsugaren lättare tar sig över trösklar och andra hinder. Powerbot VR9000 har också fler sensorer som eliminerar döda vinklar och gör att den ser hinder som smala stolsben bättre. Precis som tidigare modeller använder den sig av Samsungs kamerabaserade SLAM-teknik Visionary Mapping Plus som gör att roboten vet var i rummet den befinner sig och var den har städat, tack vare en inre karta som skapas medan den åker omkring.

Foto: Samsung

När batteriet börjar bli svagt åker robotdammsugaren automatiskt tillbaka till laddningsstationen för att ladda upp sig och kan därefter återvända dit den var för att fortsätta städningen. En ny finess är även en slags inbyggd laserpekare i den medföljande fjärrkontrollen som gör att man kan peka på en fläck på golvet som behöver städas så åker robotdammsugaren dit och dammsuger.

 

Det rekommenderade priset för Samsung Powerbot VR9000 är 9.000 kronor men man kan i dagsläget hitta den på MediaMarkts hemsida för 6.490 kronor 7.990 kronor inklusive moms och frakt.

SPECIFIKATIONER:

Dammbehållare: 0,7 liter
Filter: Air Clean filter (tvättbart)
Ljudnivå: 76 dB

Batterityp: Li-ion
Laddningstid: 160 min
Städtid: 60 min

Schemaläggning: Ja
Fjärrkontroll: Ja
Virtuell vägg: Ja

Mått (B x H x D): 378 x 135 x 362 mm
Vikt: 4,8 kg

Pressmeddelande, Samsung Sverige

SE ÄVEN: