Ny billig robotgräsklippare från Jula

Lågprisvaruhuset Jula har i sitt senaste kampanjblad en ny robotgräsklippare för endast 5.499 kronor avsedd för att klippa gräsmattor på upp till 1.200 m².

Det är inte första gången Jula säljer robotgräsklippare till låga priser. Tidigare har de bland annat sålt den första generationens Worx Landroid för så lite som 4.995 kronor, men denna gång lanserar man en modell under det egna varumärket MEEC Tools.

För omkring tre månader sedan lanserade lågpriskedjan Rusta sin robotgräsklippare Clipper 1200 (som har sålt över förväntan, enligt Rusta) för 5.995 kronor och det visar sig att både Rustas och Julas robotgräsklippare bygger på modellen G-Force i grunden, så specifikationerna är därför mycket snarlika.

Specifikationer för MEEC robotgräsklippare:

 • Hastighet: 0,5 m/s
 • Effekt: 50 W
 • Klippyta: 1.200 m²
 • Max lutning: 30 % (10% ned mot korsande avgränsningskabel)
 • Klipphöjd: 20-60 mm (9 steg)
 • Klippbredd: 220 mm
 • Ljudnivå: 58 dB
 • Batteriteknik: Li-Ion
 • Kapacitet: 3 Ah
 • Driftstid: >100 min
 • Laddningstid: 80 min
 • Ström: 3 A
 • Spänning: 230/24 V
 • Mått: 74 x 60 x 30 cm
 • Vikt: 13 kg

Jula har valt att ge sin robotgräsklippare ett rött hölje med vita ränder som gör att den påminner om en sportbil. Utöver ovan nämnda specifikationer har roboten de vanliga standardfinesserna som till exempel stöldskydd i form av PIN-kod, schemaläggning av klipptider och lyftsensor.

Som Robotnyheter tagit upp tidigare kan det bli problem om grannen intill också har sin slinga i närheten. I manualen framgår att det måste vara minst 7 meter mellan slingorna om grannen också har en MEEC robotgräsklippare för att undvika störningar. Har grannen en robotklippare av ett annat märke räcker det istället med ett avstånd på 2 meter.

Jula

SE ÄVEN: