DJI Phantom 2 Vision kan nu flyga autonomt

Den populära multirotordrönaren DJI Phantom har nu uppdaterats så den kan flyga autonomt mellan GPS-vägpunkter man i förväg satt ut.

Det handlar om uppdateringen Ground Station i den kostnadsfria mobilappen från DJI och den nya funktionen fungerar för modellerna Phantom 2 Vision samt Phantom 2 Vision+. Via Ground Station kan man på mobilens pekskärm sätta ut upp till 16 GPS-vägpunkter som drönaren ska flyga efter. Man kan även ställa in hur högt den ska flyga vid varje vägpunkt och med vilken hastighet. Med en drönare som flyger automatiskt mellan de punkter man satt ut kan man istället fokusera på att styra kameran och få bra bilder.

Appen innehåller liksom tidigare begränsningar för på vilka platser samt hur högt och långt bort drönaren kan flyga för att inte bryta mot FAA:s flygregler för obemannade flygfarkoster, men omfattar nu även det autonoma flygläget. Flygrutterna man stakar ut kan vara totalt fem kilometer långa med en maximal flyghöjd på 200 meter och inte längre än 500 meter från piloten på marken. Det går av säkerhetsskäl heller inte att flyga autonomt ifall batterinivån är under 30 procent. I det autonoma läget kan man när som helst växla över till manuell kontroll igen.

I videon ovan kan ni se hur det gick när Tested provade på det nya autonoma flygläget med en Phantom 2 Vision+ i San Francisco.

DJI