Servicerobotar får egen avdelning på Automatica 2014

Den 3-6 juni anordnas världens största automationsmässa, Automatica 2014, i München. Nytt för i år är att man för första gången kommer ha en dedikerad avdelning på mässan för professionella servicerobotar.

Med anledning av detta har man lagt upp ett antal kortfilmer på Youtube om just olika servicerobotar. Bland annat får vi se mobila servicerobotar som navigerar omkring autonomt i miljöer som sjukhus, klädbutiker, lagerlokaler och i hemmet. Robotar är inte längre enbart något för industrin utan är på väg att etablera sig inom en rad nya områden.

Några andra servicerobotar som kommer visas upp är den humanoida roboten Roboy samt en robot som kan plocka frukt och grönsaker. Vi får även veta att exoskelettet ReWalk Personal kommer bli tillgängligt för allmänheten i samband med årets Automatica och kommer gå att köpa till ett pris av 63.000 euro (cirka 570.000 kronor).

Mer om de olika servicerobotarna som kommer visas upp på Automatica 2014 kan läsas här.

Automatica 2014